سال پیش و در هشتم مرداد ماه 1350 در بیمارستان پاسارگاد تهران به دنیا آمد و یک سال پیش در چنین روزی در بیمارستان مهر از دنیا رفت.
مادر پوپک گلدره در مراسم تشییع جنازهی دخترش سفید پوشیده بود تا به گفتهی خودش «پوپک را خوشحال کند» و در چنین روزی بیتی را از زبان پوپک خواند با این مضمون :
به روز مرگ چو تابوت من روان باشد
گمان مبر که مرا درد این جهان باشد ....
تا همان گونه که دخترش معتقد است اعلام کند که «مرگ پایان یک کبوتر نیست»
سه شنبه – 28 فروردین ماه – مصادف است با نخستین سال درگذست پوپک گلدره ، بازیگر سینما ، تئاتر و تلویزیون که بر اثر سانحهی رانندگی به کما رفت و دیگر از خواب ابدی بازنگشت.
پوپک گلدره ، با اخذ رتبه 56 در کنکور دانشگاه سراسری، در رشته روانشناسی بالینی دانشگاه تهران پذیرفته شد و پایاننامهاش را در رشته تئاتر درمانی نوشت که سخت مورد توجه قرار گرفت. در همان زمان با اهالی تئاتر آشنا شد و رو به هنر آورد.
او همواره معتقد بود که در هنر بازیگری، روانشناسی نقش موثری دارد. حضور در نمایشهای «پل» و «زمستان66» (1374 ) از نخستین حضورهای گلدره در عرصهی بازیگری محسوب می شود. پس از آن او در سکانسهایی از مجموعه تلویزیونی «سرزمین سبز» به کارگردانی بیژن بیرنگ و مسعود رسام بازی کرد که پس از سالها هنوز از تلویزیون پخش نشده است و به تازگی حرفهایی در خصوص پخش این سریال از شبکهی دو سیما مطرح است.
پوپک گلدره پس از بازی در «سرزمین سبز» حضور در سریال «دنیای شیرین دریا» را تجربه کرد و پس از آن در فیلمهای سینمایی «موج مرده»، «آخر بازی»، «سیندرلا» و مجموعه «مروارید سرخ» به ایفای نقش پرداخت.
«موج مرده» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا ، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای وی به ارمغان آورد و پس از این جایزه بود که در سال 80 برای ادامه تحصیل به آمریکا و نزد خواهرش رفت.
مادر گلدره در این باره گفته است: در آن زمان بسیاری او را از رفتن به خارج منع کردند و از او خواستند به پیشنهادات خوبی که داشت فکر کند اما او عزمش را جزم کرده بود که پیش خواهرش برود.
پوپک گلدره پس از حضوری موقت در خارج از کشور به ایران بازگشت و اعلام کرد که میخواهد به بازیگری ادامه دهد.
بازی در سریال «نرگس» که تا پایان ساخت فرصت حضور در آن را نداشت، اتفاقی تازه را در کارنامهی کاری پوپک گلدره رقم زد اتفاقی که پس از مرگ وی نیز ادامه داشت.
او تنها سه ماه در سریال 90 قسمتی «نرگس» به کارگردانی سیروس مقدم بازی کرد. کارگردان و تهیهکننده به خاطر این که پوپک ده روز مقابل دوربین بود به او 48 ساعت استراحت دادند و او هم در پاسخشان گفته بود: میروم یک سری به دریا میزنم و میآیم.
پوپک به آن جا رفت تا برای همیشه در دنیای شیرین دریا باقی بماند. اما ساخت سریال نرگس باید ادامه پیدا میکرد.
سازندگان این مجموعهی تلویزیونی که 47 قسمت از صحنههای داخلی را با حضور پوپک گلدره تصویربرداری کرده بودند، از قسمت 36 به بعد بازیگر نقش «نرگس» را عوض کردند و ستاره اسکندری جایگزین پوپک گلدره شد.
ستاره اسکندری در این باره گفته است: برای حفظ زحمات پوپک ایفای نقش نرگس را پذیرفتم. هرچند که از قبول انجام این کار میترسیدم.
«نرگس» بدون حضور پوپک گلدره ادامه پیدا کرد و به یکی از پرمخاطبترین سریالهای تلوزیون مبدل شد اما هنوز هم برخی راز موفقیت این سریال در جذب مخاطب را حضور پوپک گلدره میدانند.
در روز تجلیل از عوامل سریال «نرگس» صندلیای به یاد پوپک گلدره خالی گذاشته شده بود و بر روی آن عکسی از گلدره به همراه تاج گلی به چشم میخورد.
این تاج گل و تاج گلهایی از این دست در تمام طول سال بر مزار این بازیگر جوان تازه دیده میشوند. به نحوی که خبرنگار ایسنا پس از حضور بر مزار پوپک گلدره در نوروز 86 نیز با چنین منظرهای روبهرو شد.
پدر زندهیاد پوپک گلدره در این باره گفته است: غمگین هستیم، اما غم ما باشکوه است؛ چراکه فرزندی را از دست دادیم که میلیونها تن بهخاطر فوت او غمگیناند و ما به پشتوانهی محبت مردم زنده هستیم، چراکه آنها، پوپک را بسیار دوست دارند.